przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

300 g RYŻ ARBORIO

50 g BIAŁA CEBULA

200 g PIECZARKI

80 ml WINO BIAŁE

900 ml BULION DROBIOWY

50 g STARTY PARMEZAN

50 g MASŁO

50 ml OLIWA Z OLIWEK

1 trochę SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebulę obrać, pokroić drobno. Umyte pieczarki pokroić w plasterki. W misie umieścić mieszadło wlać olej, dodać pieczarki i cebule. Uruchom na 11 minut program Slow Cook P1 ( bez zatyczki) Gdy minutnik pokarze 4 minuty do końca programu dodać ryż. Na 1 minute przed końcem programu dodać białe wino.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 2

Wlać bulion drobiowy. Uruchomi program Slow Cook P3 na 20 minut. Założyć zatyczkę.

program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)

Krok 3

Po zakończeniu programu dodać parmezan i masło. Delikatnie wymieszać szpatułka i doprawić do smaku.