Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Orkisz zalać wodą i włożyć do lodówki na noc.
Krok 2
Następnego dnia namoczony orkisz gotować wlewając 1,5 litra wody do misy i dodać 2 łyżeczki soli. Robota ustawić na 100 stopni – 30 minut prędkość 1 z mieszadłem.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 100
prędkość: 1
czas: 30
Krok 3
Ugotowany orkisz odcedzić. Do misy wyposażonej w nóż Ultrablade dodać 2 cebule pokrojone w ćwiartki oraz 2 ząbki czosnku – ustawiamy turbo – 10 sekund.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 0.2
Krok 4
Następnie ostrze zamienić na mieszadło, dodać 2 łyżki masła i ustawić program P1 Slow Cook na 130 stopni - 5 minut.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 5
Po tym czasie do misy dodać 300 g dyni i ustawić program P1 Slow Cook na 130 stopni 5 minut.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 6
Całość doprawić solą i pieprzem. Następnie dodać ugotowany orkisz, 200 ml śmietany oraz 100 g sera dojrzewającego i ustawić program Slow Cook P2 na 95 stopni na 15 minut.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)
Krok 7
Gotowe danie przełożyć do miseczek, podawać z dodatkiem pieczonych nerkowców i z ulubionymi ziołami.