Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Szalotkę obrać, grubo pokroić i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 15 sekund przy prędkości 11.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 0
Krok 2
Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać oliwę z oliwek i na 7 minut uruchomić Slow Cook P1 (bez zatyczki w pokrywie).
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Gdy minutnik pokaże 4 minuty do końca programu, dodać ryż. Na 1 minutę przed końcem dodać białe wino. Po zakończeniu programu wlać bulion drobiowy i na 20 minut uruchomić program Slow Cook P3. Założyć zatyczkę.
program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)
Krok 4
Po zakończeniu programu dodać parmezan, masło i posiekane suszone pomidory. Delikatnie wymieszać szpatułką. Doprawić do smaku. Podawać udekorowane listkami bazylii. RADA: Parmezan nada risotto kremowej konsystencji.