przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

RISOTTO LETNIE

recipe time 40 min
recipe portion 4 porcje

300 g RYŻ ARBORIO

1 szt. SZALOTKA

100 ml OLIWA Z OLIWEK

80 ml BIAŁE WINO

900 ml BULION DROBIOWY

50 g PARMEZAN

50 g SUSZONE POMIDORY

50 g MASŁO

1 szt. GARŚĆ ŚWIEŻEJ BAZYLII

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Szalotkę obrać, grubo pokroić i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 15 sekund przy prędkości 11.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 0

Krok 2

Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać oliwę z oliwek i na 7 minut uruchomić Slow Cook P1 (bez zatyczki w pokrywie).

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Gdy minutnik pokaże 4 minuty do końca programu, dodać ryż. Na 1 minutę przed końcem dodać białe wino. Po zakończeniu programu wlać bulion drobiowy i na 20 minut uruchomić program Slow Cook P3. Założyć zatyczkę.

program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)

Krok 4

Po zakończeniu programu dodać parmezan, masło i posiekane suszone pomidory. Delikatnie wymieszać szpatułką. Doprawić do smaku. Podawać udekorowane listkami bazylii. RADA: Parmezan nada risotto kremowej konsystencji.