Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Cebulę obrać i grubo pokroić. Umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 10
Krok 2
Ostrze zastąpić mieszadłem, dodać oliwę z oliwek, a następnie na 7 minut uruchomić program Slow Cook P1 (bez zatyczki w pokrywie).
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
4 minuty przed końcem programu dodać ryż. Na 1 minutę przed końcem dodać białe wino.
Krok 4
Po zakończeniu programu dodać bulion, po czym na 20 minut uruchomić program Slow Cook P3 (bez zatyczki w pokrywie).
program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)
Krok 5
Po zakończeniu programu dodać parmezan i masło, delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku. RADA: Risotto można udekorować według gustu, dodając ulubione warzywa, przyprawy, zioła itp.