Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Risotto frutti di mare

recipe time 45 min
recipe portion 3 porcje
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

180 g. Ryż

300 ml. WODA

100 ml. BIAŁE WINO wytrawne

50 ml. słodka śmietanka 30%

3 łyżka OLEJ

2 łyżka SOS SOJOWY

1 szt. CEBULA

3 szt. CZOSNEK

400 g. Owoce morza mrożone

3 szczypta PIEPRZ

3 łyżka NATKA PIETRUSZKI


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy wyposażonej w nóż Ultrablade włóż cebulę i czosnek. Ustaw czas 30s i obroty V10. Jeśli po tym czasie warzywa nie są wystarczająco posiekane zbierz je na dno misy i ponów krok.

Krok 2

Przełóż posiekaną cebulę i czosnek do innej miseczki. Zamień nóż Ultrablade na mieszadło.

Krok 3

Do misy wyposażonej w mieszadło dodaj olej i wsyp ryż. Ustaw program Slow Cook P3, czas 10min, temp. 100°C

Krok 4

Dodaj wcześniej posiekaną cebulę i czosnek. Program Slow Cook P1, czas 5min, temp. 130°C

Krok 5

Dodaj pozostałe składniki oprócz pietruszki. Wyjmij korek pokrywy. Program Slow Cook P3, czas 30min, temp. 100°C. Na tym etapie sprawdzaj czy płyn nie odparował lub czy ryż nie potrzebuje dłuższego czasu gotowania.

Krok 6

Gotowe danie przełóż na talerz i posyp świeżą natką pietruszki. Smacznego!