Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy wyposażonej w nóż Ultrablade włóż cebulę i czosnek. Ustaw czas 30s i obroty V10. Jeśli po tym czasie warzywa nie są wystarczająco posiekane zbierz je na dno misy i ponów krok.
Krok 2
Przełóż posiekaną cebulę i czosnek do innej miseczki. Zamień nóż Ultrablade na mieszadło.
Krok 3
Do misy wyposażonej w mieszadło dodaj olej i wsyp ryż. Ustaw program Slow Cook P3, czas 10min, temp. 100°C
Krok 4
Dodaj wcześniej posiekaną cebulę i czosnek. Program Slow Cook P1, czas 5min, temp. 130°C
Krok 5
Dodaj pozostałe składniki oprócz pietruszki. Wyjmij korek pokrywy. Program Slow Cook P3, czas 30min, temp. 100°C. Na tym etapie sprawdzaj czy płyn nie odparował lub czy ryż nie potrzebuje dłuższego czasu gotowania.
Krok 6
Gotowe danie przełóż na talerz i posyp świeżą natką pietruszki. Smacznego!