Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

150 g CEBULA

100 g PAPRYKA CZERWONA

2 szt. ZĄBEK CZOSNKU

50 ml OLIWA Z OLIWEK

250 g CUKINIA

250 g BAKŁAŻAN

300 g POMIDORY

200 ml BULION WARZYWNY

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebulę obrać i grubo pokroić. Paprykę oczyścić i przekroić na ćwiartki. Umieścić cebulę i paprykę w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 15 sekund przy prędkości 11.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 0.15

Krok 2

Ostrze zastąpić mieszadłem. Ząbki czosnku rozgnieść nożem i umieścić w misie razem z oliwą. Na 8 minut uruchomić program Slow Cook P1 ze zdjętą zatyczką w pokrywie.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Cukinię, bakłażana i pomidory pokroić na kawałki.

Krok 4

Po zakończeniu programu dodać bulion i warzywa. Doprawić solą i pieprzem i na 30 minut uruchomić program Slow Cook P2.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 5

Podawać na gorąco lub na zimno. RADA: Ilość poszczególnych warzyw można modyfikować zależnie do gustu.