przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

500 g ŻABNICA

100 g MARCHEW

100 g KOPER WŁOSKI

30 g SELER NACIOWY

50 g SZALOTKA

100 ml OLIWA Z OLIWEK

100 ml BIAŁE WINO

200 ml BULION DROBIOWY

2 g MIELONY SZAFRAN

400 ml GĘSTA KWAŚNA ŚMIETANA

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Żabnicę pokroić w kostkę. Warzywa obrać. Koper włoski, seler naciowy, marchew i szalotki pokroić w plasterki.

Krok 2

Szalotki umieścić razem z oliwą w misie z założonym mieszadłem i na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1. Po 2 minutach dodać białe wino.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Po zakończeniu programu dodać żabnicę, warzywa i bulion. Doprawić solą i pieprzem i na 20 minut uruchomić program Slow Cook P2 przy temperaturze 100°C.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 4

Po zakończeniu programu, odlać połowę bulionu i wymieszać ze śmietaną i szafranem. Rybę i warzywa wyłożyć na talerz i polać sosem. RADA: By przygotować żabnicę w stylu armorican, białe wino można zastąpić koniakiem, a warzywa – samymi pomidorami.