Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Żabnicę pokroić w kostkę. Warzywa obrać. Koper włoski, seler naciowy, marchew i szalotki pokroić w plasterki.
Krok 2
Szalotki umieścić razem z oliwą w misie z założonym mieszadłem i na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1. Po 2 minutach dodać białe wino.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Po zakończeniu programu dodać żabnicę, warzywa i bulion. Doprawić solą i pieprzem i na 20 minut uruchomić program Slow Cook P2 przy temperaturze 100°C.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)
Krok 4
Po zakończeniu programu, odlać połowę bulionu i wymieszać ze śmietaną i szafranem. Rybę i warzywa wyłożyć na talerz i polać sosem. RADA: By przygotować żabnicę w stylu armorican, białe wino można zastąpić koniakiem, a warzywa – samymi pomidorami.