przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Racuchy drożdżowe ze śliwkami

recipe time 60 min
recipe portion 5 porcji

250 ml MLEKO

2 szt. JAJKA

400 g MĄKA PSZENNA

40 g ŚWIEŻE DROŻDŻE

3 łyżka CUKIER

1 szczypta SÓL

500 g ŚLIWKI WĘGIERKI (ŚWIEŻE LUB MROŻONE)

100 ml OLEJ DO SMAŻENIA

2 łyżka CUKIER PUDER DO POSYPANIA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Mleko, pokruszone drożdże oraz cukier przekładamy do misy urządzenia z założonym ostrzem do wyrabiania. Uruchamiamy program „Pastry P1”, a po 30 sekundach dodajemy przesianą mąkę, szczyptę soli oraz jajka. Ciasto pozostawiamy do wyrośnięcia na 40 minut. Po tym czasie nakładamy porcjami na rozgrzany tłuszcz i układamy połówki śliwek. Smażymy z każdej strony na złoty kolor i posypujemy cukrem pudrem.

program: Ciasta - Ciasto drożdżowe (P2)