przepisy

Racuchy drożdżowe z serem i jabłkami

recipe time 60 min
recipe portion 5 porcji

350 g MĄKA PSZENNA

25 g ŚWIEŻE DROŻDŻE

200 g KREMOWY SEREK

1 szt. JAJKO

1 szt. ŻÓŁTKO

2 łyżka CUKIER PUDER

250 ml MLEKO

1 szczypta SÓL

5 kropla AROMAT WANILIOWY

2 szt. KWAŚNE JABŁKA (NP. SZARA RENETA)

1 łyżka wódka


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie z nożem do ciasta , w letnim mleku rozpuściłam cukier i drożdże.dodać pozostałe składniki pastry p1 Do gładkiego ciasta przed wyrastaniem dodałam obrane, pokrojone w drobną kostkę jabłka - wymieszałam kopystką sylikonową i start programu P1 Gdy ciasto ładnie urosło smażyłam racuchy na dość głębokim rozgrzanym oleju - na średnim ogniu, na rumiano z obu stron. Łyżkę przed każdym nabraniem porcji ciasta maczałam we wrzątku. Usmażone racuchy odsączyłam na papierowym ręczniku. Oprószyłam cukrem pudrem

program: Ciasta - Chleb (P1)