przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Racuchy drożdżowe

recipe time 60 min
recipe portion 5 porcji

350 g MĄKA PSZENNA

4 szt. ŻÓŁTKA

20 g ŚWIEŻE DROŻDŻE

3 łyżka CUKIER

1 łyżeczka EKSTRAKT WANILIOWY

200 ml. MLEKO


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do miski z ostrzem do ciasta wlałam letnie mleko. Dodałam cukier i pokruszone drożdże Ustawiłam program pastry p1, po 30s dodałam żółtka, ekstrakt waniliowy oraz mąkę i kontynułowałam program pastry p1

Krok 2

Gdy ciasto ładnie urosło nabierałam porcje dużą łyżką, którą za każdym nabraniem ciasta maczałam w rozgrzanym oleju. Smażyłam racuchy w dość głębokim rozgrzanym oleju na średnim ogniu. Rumiane racuchy odsączyłam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Letnie oprószyłam cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym