przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

500 g łodyg rabarbaru, pokrojone na 1 cm kawałki

150 g CUKIER

6 szt. ŻÓŁTKA

1 szczypyta SÓL

1 szt. SOK Z O,5 CYTRYNY

40 g MASŁO


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy włożyć mieszadło. Dodać rabarbar i 50 g cukru. Smażyć pr. 2/100 stopni/20 minut. Następnie zmiksować na pr. 12/ 10 sekund.Ostudzić. Misę umyć.

program: manualny

akcesoria: Trzepaczka

temperatura: 100

prędkość: 2

czas: 20

Krok 2

Do misy włożyć trzepaczkę. Dodać jajka, cukier i szczyptę soli. Ubijać pr. 6/1 minuta/100 stopni. Do masy dodać rabarbar oraz sok z cytryny i dalej mieszać prędkość 5/30 sekund/90 stopni. Dodać masło i mieszać, aż się roztopi prędkość 5/ 30 sekund. Ostudzić, przełożyć do słoików i używać np. do deserów.

program: manualny

akcesoria: Trzepaczka

temperatura: 100

prędkość: 6

czas: 1