przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

200 g PÓŁTWARDY SER NP.CHEDDAR (W PLASTRACH)

1 porcja CIASTO KRUCHE

200 g WĘDZONY BOCZEK

3 szt. JAJKO

2 szt. ŻÓŁTKO

250 ml GĘSTA KWAŚNA ŚMIETANA TYPU „CRĚME FRAÎCHE”

1 szczypta GAŁKA MUSZKATOŁOWA

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.

Krok 2

Wędzony boczek pokroić w paski i umieścić w misie z założonym mieszadłem. Na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1. Przełożyć boczek na ręcznik papierowy i umyć misę.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić jajka, żółtka, śmietanę i gałkę muszkatołową. Doprawić solą oraz pieprzem i przez 1 minutę miksować przy prędkości 7.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 7

czas: 1

Krok 4

Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty. Na cieście rozłożyć paski boczku. Na to wylać masę śmietanowo-jajeczną, a całość przykryć plastrami sera. Piec w piekarniku przez około 30 minut. Podawać na gorąco lub na zimno. RADA: By przygotować quiche wg. oryginalnej receptury użyj sera Maredsous lub Maroilles.