Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC
Krok 2
Wędzony boczek pokroić w paski i umieścić w misie z założonym mieszadłem. Na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1. Przełożyć boczek na ręcznik papierowy i umyć misę.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić jajka, żółtka, śmietanę i gałkę muszkatołową. Doprawić solą oraz pieprzem i przez 1 minutę miksować przy prędkości 7.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 7
czas: 1
Krok 4
Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty. Na cieście rozłożyć paski boczku. Na to wylać masę śmietanowo-jajeczną, a całość przykryć plastrami sera. Piec w piekarniku przez około 30 minut. Podawać na gorąco lub na zimno. RADA: By przygotować quiche wg. oryginalnej receptury użyj sera Maredsous lub Maroilles.