przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

QUICHE LORRAINE

recipe time 60 min
recipe portion 4 porcje

1 porcja SŁONE CIASTO KRUCHE (PRZEPIS STR. 15)

300 g BOCZEK POKROJONY W KOSTKĘ

200 g GĘSTA KWAŚNA ŚMIETANA TYPU „CRĚME FRAÎCHE”

4 szt. JAJKA

1 łyżeczka STARTA GAŁKA MUSZKATOŁOWEJ

100 g STARTY SER GRUYERE

1 szczypta SÓL

1 szczypta PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Ciastem wyłożyć formę do tarty, na wierzch ułożyć papier do pieczenia i obciążyć np. nasionami fasoli. Piec w piekarniku przez 15 minut. Odstawić do ostygnięcia.

Krok 2

Boczek umieścić w misie z założonym mieszadłem i na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1. Boczek przełożyć na ręcznik papierowy i umyć misę.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

W misie z założoną trzepaczką umieścić jajka, śmietanę i gałkę muszkatołową. Doprawić solą oraz pieprzem i przez 45 sekund miksować przy prędkości 7.

Krok 4

Na spodzie tarty ułożyć boczek, dodać masę śmietanowo-jajeczną i posypać serem. Piec w piekarniku przez około 30 minut. Podawać na ciepło lub zimno. RADA: Boczek można zastąpić białą częścią pora.