Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Ciastem wyłożyć formę do tarty, na wierzch ułożyć papier do pieczenia i obciążyć np. nasionami fasoli. Piec w piekarniku przez 15 minut. Odstawić do ostygnięcia.
Krok 2
Boczek umieścić w misie z założonym mieszadłem i na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1. Boczek przełożyć na ręcznik papierowy i umyć misę.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
W misie z założoną trzepaczką umieścić jajka, śmietanę i gałkę muszkatołową. Doprawić solą oraz pieprzem i przez 45 sekund miksować przy prędkości 7.
Krok 4
Na spodzie tarty ułożyć boczek, dodać masę śmietanowo-jajeczną i posypać serem. Piec w piekarniku przez około 30 minut. Podawać na ciepło lub zimno. RADA: Boczek można zastąpić białą częścią pora.