przepisy

PYSZNY KREM Z KUKURYDZY Z ZIELONYM PIEPRZEM

recipe time 50 min
recipe portion 6 porcji

3 paczuszka kukurydza

2 łyżka płatki ryżowe

1 łyżka kurkuma

1 łyżka jasna pasta miso

1 szt. POR

3 ząbek CZOSNEK

1 łyżka IMBIR

2 l BULION WARZYWNY

2 łyżka zielony pieprz

100 g BOCZEK

1 szt. gruszka

1 szt. dymka


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy urządzenia zakładamy ostrze do cięcia. Kolby kukurydzy ścianmy nożem. Pora kroimy w plastry, pozostałe składniki zupy dodajemy do misy blendera i nastawiamy program Soup P1. Po zakończeniu programu blendujemy zupę przez 2 minuty na prędkości 10. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni, aż zrobią się pyszne skwarki. Dymkę kroimy drobno, gruszkę kroimy w plasterki. Gruszkę podsmażamy na odrobinie wytopionego z boczku tłuszczu. Zupę podajemy z kilkoma ziarnami swieżego zielonego pieprzu, podsmażoną guszką z boczkiem i dymką. Przepychota.

program: Zupy - Kremy (P1)