Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Pulpety Do misy TC z założonym ostrzem tnącym ultrablade wkładam i boczek, obraną i przekrojoną na 2 lub 4 części cebulę, marchewkę, obrane ząbki czosnku, dodaję jajko. obroty 12, czas 2 min w trakcie otwieramy i zbieramy szpatułką produkty ze ścianki.
Krok 2
Dodajemy mielone mięso, dosypuję przyprawy oraz bułkę tartą i ponownie kontynuuję mieszanie obroty 10 , czas 30s
Krok 3
Mięso wyjmuję i formuję nieduże pulpeciki.
Krok 4
Do misy TC bez żadnej przystawki (noża)wlewamy 1,5l bulionu ustawiam program Zupy P1 i zagotowujemy czas 10 minut.
Krok 5
Wkładam uformowane pulpeciki. program Zupu P1 czas 15 min Gdy zakończy się gotowanie, wyławiam jednego pulpecika i sprawdzam, czy jest dobry. Jeśli tak wyjmujemy i podajemy z sosem koperkowym.
Krok 6
SOS KOPERKOWY -250 g mleka -pęczek koperku/ należy posiekać/ -35 g masła -20 g mąki -2 szczypty, soli i cukru i pieprzu -1 łyżeczka vegety -100 g śmietanki 36% Do misy TC z mieszadłem wlać mleko i dodać roztopione masło, vegetę, mąkę, przyprawy, obroty 5, czas 20 s Następnie gotować obroty 3, temp 100, czas 5 min wlać śmietankę i dodać koperek i gotować obroty 3, temp 100, czas 2 min Podać na ciepło