przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Pulpety z sosem koperkowym

recipe time min
recipe portion 4 porcje

500 g. Mielone mięso wieprzowe

200 g. CEBULA

1 szczypta ostra papryka w proszku

2 szt. ZĄBEK CZOSNKU

1 szt. średnia marchewka, obrana i starta na tarce

150 g. WĘDZONEGO BOCZKU

1 szt. JAJKO

5 łyżka BUŁKA TARTA

1,5 łyżeczka SÓL

1500 ml. WYWAR WARZYWNY

1 szt. PĘCZEK KOPERKU

100 g. ŚMIETANA 36%

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ

35 g. MASŁO

20 g. MĄKA PSZENNA

1 łyżeczka Vegeta domowa

250 ml. MLEKO


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Pulpety Do misy TC z założonym ostrzem tnącym ultrablade wkładam i boczek, obraną i przekrojoną na 2 lub 4 części cebulę, marchewkę, obrane ząbki czosnku, dodaję jajko. obroty 12, czas 2 min w trakcie otwieramy i zbieramy szpatułką produkty ze ścianki.

Krok 2

Dodajemy mielone mięso, dosypuję przyprawy oraz bułkę tartą i ponownie kontynuuję mieszanie obroty 10 , czas 30s

Krok 3

Mięso wyjmuję i formuję nieduże pulpeciki.

Krok 4

Do misy TC bez żadnej przystawki (noża)wlewamy 1,5l bulionu ustawiam program Zupy P1 i zagotowujemy czas 10 minut.

Krok 5

Wkładam uformowane pulpeciki. program Zupu P1 czas 15 min Gdy zakończy się gotowanie, wyławiam jednego pulpecika i sprawdzam, czy jest dobry. Jeśli tak wyjmujemy i podajemy z sosem koperkowym.

Krok 6

SOS KOPERKOWY -250 g mleka -pęczek koperku/ należy posiekać/ -35 g masła -20 g mąki -2 szczypty, soli i cukru i pieprzu -1 łyżeczka vegety -100 g śmietanki 36% Do misy TC z mieszadłem wlać mleko i dodać roztopione masło, vegetę, mąkę, przyprawy, obroty 5, czas 20 s Następnie gotować obroty 3, temp 100, czas 5 min wlać śmietankę i dodać koperek i gotować obroty 3, temp 100, czas 2 min Podać na ciepło