Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Mięso królika milimy za pomocą ostrzy Ultrablade. Należy otworzyć zebrać z brzegów i dalej mielić w razie potrzeby powtórzyć. Czosnek, cebulę i natkę pietruszki siekamy.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 2
Krok 2
Dodajemy do mięsa wraz z pozostałymi składnikami. Z masy formujemy małe pulpeciki.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 4
czas: 1
Krok 3
Do misy wlewamy 0,7 l wody, w koszyczku układamy pulpety, ustawiamy tryb gotowanie na parze na 30 minut.
program: Gotowanie na parze
Krok 4
Pomidory sparzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, dodajemy oliwę, czosnek i cebulę drobno posiekaną.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 5
Dodajemy pomidory i doprawiamy przyprawami. Gotujemy przez 15 min.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)
Krok 6
Następnie mieszadło zmieniamy na ostrze Ultrablade, dodajemy bazylię i miksujemy sos na gładką masę. RADA: Pulpety najlepiej smakują z ziemniaczkami puree
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 7
czas: 2