przepisy

PULPETY Z KRÓLIKA NA PARZE W SOSIE POMIDOROWYM

recipe time 35 min
recipe portion 4 porcje
Będziesz
potrzebować
icompanion

500 g mięso królika

5 ząbek CZOSNEK

2 szt. CEBULA

1 szt. JAJKO

2 szczypta SÓL

50 g BUŁKA TARTA

1 łyżeczka musztarda łagodna

1 łyżeczka NATKA PIETRUSZKI

1 szczypta OREGANO

4 szt. POMIDORY

4 łyżka ŚWIEŻA BAZYLIA

2 łyżka OLIWA Z OLIWEK

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ

1 szczypta CUKIER


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Mięso królika milimy za pomocą ostrzy Ultrablade. Należy otworzyć zebrać z brzegów i dalej mielić w razie potrzeby powtórzyć. Czosnek, cebulę i natkę pietruszki siekamy.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 2

Krok 2

Dodajemy do mięsa wraz z pozostałymi składnikami. Z masy formujemy małe pulpeciki.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 4

czas: 1

Krok 3

Do misy wlewamy 0,7 l wody, w koszyczku układamy pulpety, ustawiamy tryb gotowanie na parze na 30 minut.

program: Gotowanie na parze

Krok 4

Pomidory sparzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, dodajemy oliwę, czosnek i cebulę drobno posiekaną.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 5

Dodajemy pomidory i doprawiamy przyprawami. Gotujemy przez 15 min.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 6

Następnie mieszadło zmieniamy na ostrze Ultrablade, dodajemy bazylię i miksujemy sos na gładką masę. RADA: Pulpety najlepiej smakują z ziemniaczkami puree

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 7

czas: 2