przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

500 g FILET Z DORSZA

3 łyżka KASZA MANNA

1 łyżka MĄKA RYŻOWA

2 łyżka NATKA PIETRUSZKI

1 szt. jajo

1 szczypyta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie z założonym ostrzem tnącym ultra blade umieść rybę, jajko, zieleninę oraz sól i pieprz. Ustaw obroty 10 na 45 sekund, w między czasie za pomocą łopatki silikonowej zbierz masę ze ścianek na dno naczynia. Następnie dodaj kaszę mannę oraz mąkę, wymieszaj. Masa musi być spójna.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 10

czas: 1

Krok 2

Z masy rybno - ziemniaczanej uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i ułóż je w koszyku do gotowania na parze. Ustaw program do gotowania na parze P1 na 30 minut. Pulpeciki gotuj partiami przez ok. 15 minut, aż stracą swoją surowość. W przypadku większej ilości możesz również wykorzystać dodatkową nakładkę do gotowania na parze. Tak przygotowane pulpety rybne możesz serwować z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami, ryżem lub kaszą. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do sosu koperkowego lub cytrynowego.

program: Gotowanie na parze