Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W misie z założonym ostrzem tnącym ultra blade umieść rybę, jajko, zieleninę oraz sól i pieprz. Ustaw obroty 10 na 45 sekund, w między czasie za pomocą łopatki silikonowej zbierz masę ze ścianek na dno naczynia. Następnie dodaj kaszę mannę oraz mąkę, wymieszaj. Masa musi być spójna.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 1
Krok 2
Z masy rybno - ziemniaczanej uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i ułóż je w koszyku do gotowania na parze. Ustaw program do gotowania na parze P1 na 30 minut. Pulpeciki gotuj partiami przez ok. 15 minut, aż stracą swoją surowość. W przypadku większej ilości możesz również wykorzystać dodatkową nakładkę do gotowania na parze. Tak przygotowane pulpety rybne możesz serwować z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami, ryżem lub kaszą. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do sosu koperkowego lub cytrynowego.
program: Gotowanie na parze