Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Mięso umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 30 sekund przy prędkości 12. Dodać żółtko, natkę pietruszki i paprykę. Doprawić solą i pieprzem i miksować jeszcze przez 10 sekund (dla uzyskania gładszej konsystencji, miksować jeszcze przez 20 sekund).
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 40
Krok 2
Usunąć ostrze i wymieszać masę dłońmi. Uformować pulpeciki.
Krok 3
Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy z oliwek. Smażyć pulpeciki przez około 10 minut. RADA: Pulpeciki możesz także upiec w piekarniku – umieść je w naczyniu do pieczenia i dodaj trochę przecieru pomidorowego typu passata. Pulpeciki można także przyrządzić z wieprzowiny lub cielęciny.