przepisy

Pulpeciki rybne- pulpeciki z dorsza

recipe time 15 min
recipe portion 2 porcje

500 g FILET Z DORSZA

1 szt. JAJKA

4-5 gałązka NATKA PIETRUSZKI

3 łyżka MĄKA RYŻOWA

3-4 łyżka OLEJ DO SMAŻENIA

3-4 szczypyta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie z ostrzem tnącym umieszczamy rybę, jajko, łyżkę mąki natkę pietruszki oraz sól i pieprz- ustawiamy obroty 12 na 40 sekund.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 40

Krok 2

Z powstałej masy formujemy nieduże kuleczki i obtaczamy w mące. smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony aż pulpeciki będą zarumienione.