przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

PSTRĄG W ZIELONYM SOSIE

recipe time 26 min
recipe portion 4 porcje

1 kg FILET Z PSTRĄGA

200 g SZPINAK

100 ml BULION WARZYWNY

25 g MASŁO

100 ml GĘSTA KWAŚNA ŚMIETANA

1 szt. GARŚĆ NATKI PIETRUSZKI

1 szt. GARŚĆ ESTRAGONU

1 szt. GARŚĆ SZAŁWI

1 szt. GARŚĆ MIĘTY

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Ugotować filet z pstrąga na parze lub w court-bouillon.

program: Gotowanie na parze

Krok 2

Umyć i grubo posiekać szpinak i świeże zioła. Umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Na 8 minut uruchomić program Sauce przy prędkości 4 i temperaturze 90°C.

program: Sosy

Krok 3

Po zakończeniu programu dodać śmietanę oraz masło i doprawić solą. Ponownie na 8 minut uruchomić program Sauce przy prędkości 8 i temperaturze 95°C.

program: Sosy

Krok 4

Podawać polewając pstrąga sosem. RADA: Pstrąga można zastąpić łososiem. Court-bouillon to gotowanie w małej ilości wywaru składającego się z wody, białego wina, octu, włoszczyzny, natki pietruszki, liści laurowych, tymianku oraz soli i pieprzu.