Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Cebule przełożyć do misy wyposażonej w nóż Ultrablade, dodać ząbki czosnku i siekać na programie Turbo przez 10 sekund.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 0.2
Krok 2
Następnie ostrze zmienić na mieszadło, dodać dwie łyżki masła i ustawić program P1 Slow cook (130 stopni, czas 5 minut).
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Po skończonym programie dodać 100 g borowików pokrojonych w kostkę oraz 100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki i ustawić program P1 Slow Cook (130 stopni, czas 5 minut).
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 4
Dodać 150 ml śmietany 30% i 100 ml bulionu - a następnie ustawić program P2 Slow Cook na 90 stopni, czas 20 minut. Przed uruchomieniem programu, ułożyć koszyk do parowania w misie i w nim ułożyć filety osolonego pstrąga.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)
Krok 5
Gotową rybę wyłożyć na talerz i podawać z grzybowym sosem. Do tego dania możemy podać ulubione dodatki, takie jak ryż, kasze czy ziemniaki. Całość dobrze będzie się komponowała ze świeżymi surówkami.