przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Pstrąg w sosie grzybowym

recipe time 40 min
recipe portion 1 poracja

2 szt. CEBULA

2 ząbek CZOSNEK

2 łyżka MASŁO

100 g BOROWIKI

100 g PIECZARKI

150 ml ŚMIETANA 30%

100 ml BULION WARZYWNY

1 szt. FILET Z PSTRĄGA

KILKA gałązka ŚWIEŻY TYMIANEK


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebule przełożyć do misy wyposażonej w nóż Ultrablade, dodać ząbki czosnku i siekać na programie Turbo przez 10 sekund.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 0.2

Krok 2

Następnie ostrze zmienić na mieszadło, dodać dwie łyżki masła i ustawić program P1 Slow cook (130 stopni, czas 5 minut).

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Po skończonym programie dodać 100 g borowików pokrojonych w kostkę oraz 100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki i ustawić program P1 Slow Cook (130 stopni, czas 5 minut).

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 4

Dodać 150 ml śmietany 30% i 100 ml bulionu - a następnie ustawić program P2 Slow Cook na 90 stopni, czas 20 minut. Przed uruchomieniem programu, ułożyć koszyk do parowania w misie i w nim ułożyć filety osolonego pstrąga.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 5

Gotową rybę wyłożyć na talerz i podawać z grzybowym sosem. Do tego dania możemy podać ulubione dodatki, takie jak ryż, kasze czy ziemniaki. Całość dobrze będzie się komponowała ze świeżymi surówkami.