przepisy

Przecier paprykowy

recipe time 45 min
recipe portion 6 porcji

4 kg PAPRYKA CZERWONA

25 ząbek CZOSNEK

3 szt. OSTRE PAPRYCZKI

750 g CUKIER

330 ml OCET

200 ml OLEJ RZEPAKOWY

4 łyżka SÓL

4 słoik KONCENTRAT POMIDOROWY

kilka szt. ZIELE ANGIELSKIE

5 szt. LIŚĆ LAUROWY

1 łyżka PIEPRZ CZARNY


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Kroimy na kilka części. W misie Tefal Companion zakładamy ostrze ultra blade i umieszczamy paprykę oraz czosnek. Miksujemy na obrotach 12 przez ok 30 sekund.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 0

Krok 2

Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki i uruchamiamy manualnie urządzenie: obroty 3,temp. 100⁰C, czas 40 minut. Po skończonej pracy ponownie miksujemy przecier na obrotach 12, by nadać mu jednolitej konsystencji. Wystarczy kilka sekund!

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 100

prędkość: 3

czas: 40