przepisy

POTRAWKA WARZYWNA

recipe time 55 min
recipe portion 5 porcji

100 g CZERWONA CEBULA

1 szt. ZĄBEK CZOSNKU

100 ml OLIWA Z OLIWEK

1 łyżeczka MIELONA PAPRYKA

250 g DYNIA

250 g PASTERNAK

300 g MARCHEW

200 ml BULION DROBIOWY

1 szczypta SÓL

1 szczypta PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebulę obrać i grubo pokroić. Umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.

Krok 2

Ostrze zastąpić mieszadłem. Ząbek czosnku rozgnieść nożem i włożyć do misy razem z oliwą z oliwek i papryką. Na 4 minuty uruchomić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Dynię, pasternak i marchew obrać i pokroić. Po upływie 4 minut dodać bulion i warzywa. Doprawić solą i pieprzem. Na 40 minut uruchomić program Slow Cook P2. RADA: Ziemniaki, bataty, topinambur – wybór jest szeroki! Nie bój się eksperymentować z innymi warzywami.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)