przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

POT-AU-FEU – POTRAWKA WOŁOWA Z NUTĄ AZJATYCKĄ

recipe time 40 min
recipe portion 4 porcje

1 szt. CEBULA

1 ząbek CZOSNEK

200 g MARCHEW

2 kostka BULION WOŁOWY

15 g ŚWIEŻY IMBIR

1 szt. PĘD TRAWY CYTRYNOWEJ

1 szt. PĘCZEK ŚWIEŻEJ KOLENDRY

200 g ŚWIEŻE LUB MROŻONE KREWETKI


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebulę, czosnek i marchew obrać i grubo pokroić. Trawę cytrynową rozgnieść nożem.

Krok 2

Do misy z założonym mieszadłem dodać 1,5 l wody, kostki rosołowe, marchew, imbir, czosnek, trawę cytrynową i pół pęczka kolendry. Na 20 minut uruchomić program Slow Cook P2.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 3

Po zakończeniu programu dodać krewetki i ponownie uruchomić program na 10 minut.

Krok 4

Rosół podawać w miseczkach, udekorowany pozostałą kolendrą. RADA: Krewetki można zastąpić kurczakiem – należy go dodać na 15 minut przez zakończeniem gotowania.