przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Postny kapuśniak z grzybami

recipe time 50 min
recipe portion 4 porcje

1/2 szt. średniej główka kapusty, posiekana

2 szt. ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę

1 szt. marchewka, obrana i pokrojona w kostkę

1/2 szt. opalonej na gazie lub palnikiem cebuli

1/2 l bulionu

2 szt. liście laurowe

3 szt. ziarenka ziela angielskiego

200 ml passaty pomidorowej

1 szczypyta sól, pieprz i cukier do smaku

50 g suszonych grzybów

1 szt. cebula, pokrojona w małą kostkę

1 łyżka OLEJ DO SMAŻENIA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Suszone grzyby umieść w rondelku, zalej wodą i zagotuj. Gotuj przez kilka minut do miękkości i odcedź. Posiekaj grzyby w drobną kostkę. W celu przygotowania zupy w TCC umieść wszystkie jej składniki w misie wyposażonej w mieszadło i uruchom program P2 slow cook na 40 minut, po czym dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Na patelni umieść kilka łyżek oleju i zeszklij na nim cebulkę. Następnie dodaj grzybki i podsmażaj wszystko razem jeszcze ok. 5 minut. Dopraw solą do smaku. Podawaj kapuśniak pospany grzybkami.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)