Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Piekarnik nagrzać do temperatury 200°C.
Krok 2
Odciąć górne części pomidorów i usunąć miąższ. Pieczarki oczyścić i odciąć trzonki. Czosnek obrać. Grzyby i czosnek umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 30 sekund przy prędkości 12. Ostrze zastąpić mieszadłem i dodać oliwę z oliwek. Na 10 minut uruchomić program Slow Cook P1.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Po zakończeniu programu wyjąć mieszadło. Zdjąć osłonkę z kiełbasy, a mięso dodać do misy. Wsypać bułkę tartą i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać farsz szpatułką.
Krok 4
Pomidory ułożyć w naczyniu do pieczenia i wypełnić farszem. Założyć odcięte górne części i piec przez 40 minut. RADA: Mięso z kiełbasy można zastąpić mięsem mielonym lub gotowanym mięsem z rosołu.