przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

POMIDORY FASZEROWANE

recipe time 65 min
recipe portion 4 porcje

4 szt. DUŻE POMIDORY

250 g PIECZARKI

1 ząbek CZOSNEK

250 g BIAŁĄ SUROWA KIEŁASA

30 g BUŁKA TARTA

1 łyżka OLIWA Z OLIWEK

1 szczypta SÓL

1 szczypta PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Piekarnik nagrzać do temperatury 200°C.

Krok 2

Odciąć górne części pomidorów i usunąć miąższ. Pieczarki oczyścić i odciąć trzonki. Czosnek obrać. Grzyby i czosnek umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 30 sekund przy prędkości 12. Ostrze zastąpić mieszadłem i dodać oliwę z oliwek. Na 10 minut uruchomić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Po zakończeniu programu wyjąć mieszadło. Zdjąć osłonkę z kiełbasy, a mięso dodać do misy. Wsypać bułkę tartą i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać farsz szpatułką.

Krok 4

Pomidory ułożyć w naczyniu do pieczenia i wypełnić farszem. Założyć odcięte górne części i piec przez 40 minut. RADA: Mięso z kiełbasy można zastąpić mięsem mielonym lub gotowanym mięsem z rosołu.