przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Pomidorowa soczewica ze szpinakiem i batatami z dodatkiem komosy ryżowej

recipe time 40 min
recipe portion 4 porcje

200 g czerwona soczewica

3 szt. MAŁA CEBULA

3 ząbek CZOSNEK

2 łyżka MASŁO

400 g KROJONE POMIDORY Z PUSZKI

500 ml BULION WARZYWNY

2 porcja SZPINAK BABY

1 szt. DUŻY BATAT, OBRANY I POKROJONY W KOSTKĘ

4 łyżeczka KOMOSA RYŻOWA (QUINOA)

1 szczypyta KMIN RZYMSKI

1 szczypyta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy wyposażonej w ostrze Ultrablade dodać cebulę i czosnek oraz szczyptę soli i całość siekać opcją Turbo przez 10 sekund.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 0.2

Krok 2

Następnie ostrze Ultrablade zmienić na mieszadło. Dodać masło i kmin rzymski i ustawić program Slow cook P1 na 15 minut. Po 10 minutach dodać batata, soczewicę, komosę i kontynuować program przez 5 minut.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Następnie dodać pomidory i bulion i ustawić program Slow cook P3 na 100 stopni, czas 20 minut. Gotowe danie posypać pokrojonym w paski szpinakiem.

program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)