Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Dzień wcześniej namoczyć policzki wołowe w czerwonym winie. Przykryć folią spożywczą i włożyć na noc do lodówki.
Krok 2
Następnego dnia odsączyć mięso z wina i pokroić w kostkę. Cebulę, czosnek, ziemniaki i marchew obrać i pokroić w kostkę. Cebulę umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 0
Krok 3
Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać oliwę z oliwek, czosnek, boczek i warzywa. Na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 4
Skrobię kukurydzianą rozrobić w bulionie cielęcym. Po zakończeniu programu dodać wołowinę, rozrobioną skrobię, włoszczyznę i czerwone wino. Doprawić solą i pieprzem. Na 2 godziny uruchomić program Slow Cook P2 przy temperaturze 100°C. Po ugotowaniu wyjąć pęczek włoszczyzny.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)