Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

POLICZEK WOŁOWY W CZERWONYM WINIE Z WARZYWAMI ZIMOWYMI

recipe time 130 min
recipe portion 4 porcje
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

800 g POLICZKI WOŁOWE

500 ml CZERWONE WINO

1 szt. CEBULA

200 g MARCHEW

200 g ZIEMNIAKI

50 g WĘDZONY BOCZEK POKROJONY W KOSTKĘ

2 łyżka OLIWA Z OLIWEK

500 ml BULION CIELĘCY

1 szt. MAŁY PĘCZEK WŁOSZCZYZNY

1 szt. ZĄBEK CZOSNKU

1 łyżka SKROBIA KUKURYDZIANA

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Dzień wcześniej namoczyć policzki wołowe w czerwonym winie. Przykryć folią spożywczą i włożyć na noc do lodówki.

Krok 2

Następnego dnia odsączyć mięso z wina i pokroić w kostkę. Cebulę, czosnek, ziemniaki i marchew obrać i pokroić w kostkę. Cebulę umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 0

Krok 3

Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać oliwę z oliwek, czosnek, boczek i warzywa. Na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 4

Skrobię kukurydzianą rozrobić w bulionie cielęcym. Po zakończeniu programu dodać wołowinę, rozrobioną skrobię, włoszczyznę i czerwone wino. Doprawić solą i pieprzem. Na 2 godziny uruchomić program Slow Cook P2 przy temperaturze 100°C. Po ugotowaniu wyjąć pęczek włoszczyzny.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)