Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Polędwicę wieprzową, pokrój w 1 cm plastry. Pieczarki pokrój w 1 cm plastry. Plastry polędwicy oprósz solą i pieprzem, odstaw na min. 1 godz. w chłodne miejsce.
Krok 2
W koszyczku ułóż na przemian plastry polędwicy i pieczarek (ważne, aby kawałki mięsa były oddzielone plastrami pieczarek.
Krok 3
Do misy z mieszadłem wlej wodę, wermut, mleko, dodaj cebulę, czosnek, musztardę francuską, musztardę ostrą i bulion. Włóż koszyczek z mięsem do misy. Program Wolne gotowanie P2 czas 40 min , temp 100 C obroty 1 Gdyby mięso było twarde wyłóż czas gotowania.
Krok 4
Koszyczek z mięsem i pieczarkami wyjmij i odstaw w ciepłe miejsce.
Krok 5
Do misy wlej śmietankę i dodaj mąkę. czas 3min, temp 80'C obr4. Gdyby sos był za gęsty dodaj ciepłej wody i zamieszaj. Gdyby sos był za rzadki dodaj mąki i powtórz krok 5 .
Krok 6
Mięso przełóż na talerz, polej sosem i przybierz natką pietruszki. Podawaj na ciepło.