Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Natłuść masłem i wyłóż papierem do pieczenia formę o wymiarach 30 x 23 cm.
Krok 2
W misie z założoną końcówką do ugniatania umieść masło i rozpuść przez 3 minuty przy prędkości 3 i temperaturze 70°C. Następnie dodaj czekoladę i rozpuszcaj przez 5 minut przy prędkości 3 i temperaturze 45°C.
Krok 3
Teraz dodaj cukry i zmiksuj przy prędkości 8 przez 1 minutę, po czym dodaj jajka, ekstrakt waniliowy, przesianą mąkę i sól i zmiksuj przy prędkości 8 przez 1 minutę lud do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 4
Włóż do piekarnika i piecz przez 35-40 minut, obracając formę w połowie pieczenia.
Krok 5
Gdy brownie porządnie przestygnie, ułóż na wierzchu pokrojone truskawki. W międzyczasie rozpuść mleczną czekoladę w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce (patrz pkt. 2) i polej nią truskawki.
Krok 6
Schłodź w lodówce, aż warstwa czekolady stwardnieje i podawaj. Chociaż przyznam się, ze nie chciałam czekać i jadłam jeszcze ciepłe. Pycha!