Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Podwójnie czekoladowe brownie z truskawkami

recipe time 60 min
recipe portion 10 porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

250 g gorzkiej czekolady, z grubsza posiekanej

200 g masła, pokrojonego w kostkę, plus trochę do posmarowania formy

175 g drobno zmielonego cukru lub cukru pudru

125 g brązowego cukru

4 szt. duże jajka, rozbełtane rózgą

2 łyżeczka ekstraktu z wanilii

115 g MĄKI PSZENNEJ

1 szczypyta soli morskiej

1 szt. szklanka pokrojonych w plasterki truskawek

200 g posiekanej mlecznej czekolady


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Natłuść masłem i wyłóż papierem do pieczenia formę o wymiarach 30 x 23 cm.

Krok 2

W misie z założoną końcówką do ugniatania umieść masło i rozpuść przez 3 minuty przy prędkości 3 i temperaturze 70°C. Następnie dodaj czekoladę i rozpuszcaj przez 5 minut przy prędkości 3 i temperaturze 45°C.

Krok 3

Teraz dodaj cukry i zmiksuj przy prędkości 8 przez 1 minutę, po czym dodaj jajka, ekstrakt waniliowy, przesianą mąkę i sól i zmiksuj przy prędkości 8 przez 1 minutę lud do uzyskania jednolitej konsystencji.

Krok 4

Włóż do piekarnika i piecz przez 35-40 minut, obracając formę w połowie pieczenia.

Krok 5

Gdy brownie porządnie przestygnie, ułóż na wierzchu pokrojone truskawki. W międzyczasie rozpuść mleczną czekoladę w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce (patrz pkt. 2) i polej nią truskawki.

Krok 6

Schłodź w lodówce, aż warstwa czekolady stwardnieje i podawaj. Chociaż przyznam się, ze nie chciałam czekać i jadłam jeszcze ciepłe. Pycha!