przepisy

PŁYWAJĄCE WYSPY

recipe time 30 min
recipe portion 4 porcje

6 szt. JAJKA

160 g CUKIER

500 ml MLEKO

1 łyżeczka EKSTRAKT WANILIOWY


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Oddzielić białka od żółtek. Żółtka wraz z 80 g cukru umieścić misie z założoną trzepaczką. Miksować przez 1 minutę przy prędkości 6. Po 30 sekundach dodać mleko i wanilię.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 6

czas: 1

Krok 2

Na 12 minut uruchomić program Dessert przy temperaturze 85°C i prędkości 4. Krem rozdzielić na szklaneczki i umyć misę.

program: Desery

Krok 3

W misie z założoną trzepaczką umieścić białka i resztę cukru. Ubijać przez 6 minut i 30 sekund (bez zatyczki w pokrywie) przy prędkości 7 i temperaturze 70°C.

program: manualny

temperatura: 70

prędkość: 7

czas: 6

Krok 4

Łyżką nakładać białka do szklanek z kremem. Podawać schłodzone. RADA: Deser można oprószyć kakao, cynamonem lub posypać uprażonymi płatkami migdałów i polać karmelem.