Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Oddzielić białka od żółtek. Żółtka wraz z 80 g cukru umieścić misie z założoną trzepaczką. Miksować przez 1 minutę przy prędkości 6. Po 30 sekundach dodać mleko i wanilię.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 1
Krok 2
Na 12 minut uruchomić program Dessert przy temperaturze 85°C i prędkości 4. Krem rozdzielić na szklaneczki i umyć misę.
program: Desery
Krok 3
W misie z założoną trzepaczką umieścić białka i resztę cukru. Ubijać przez 6 minut i 30 sekund (bez zatyczki w pokrywie) przy prędkości 7 i temperaturze 70°C.
program: manualny
temperatura: 70
prędkość: 7
czas: 6
Krok 4
Łyżką nakładać białka do szklanek z kremem. Podawać schłodzone. RADA: Deser można oprószyć kakao, cynamonem lub posypać uprażonymi płatkami migdałów i polać karmelem.