Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy urządzenia z założoną trzepaczką przełóż jogurt naturalny, dodaj całe jajka oraz olej. Zamknij pokrywę i wymieszaj płynne składniki ustawiając ob. 6/czas 30 sekund.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 1
Krok 2
W kolejnym kroku dodaj mąkę przesianą przez sito, proszek do pieczenia oraz ksylitol/cukier. Ponownie wymieszaj składniki ustawiając ob.6/czas 30 sekund. Masa powinna być dość gęsta i jednolita. Wyjmij trzepaczkę, dodaj garść borówki amerykańskiej i za pomocą silikonowej łopatki delikatnie wymieszaj ciasto. Rozgrzaną patelnię, najlepiej z nieprzywierającym dnem przetrzyj delikatnie olejem (np. za pomocą ręczniczka kuchennego lub silikonowego pędzelka). Nakładaj małe porcje ciasta (1 łyżka-1 placek), w odstępach. Placuszki rosną podczas smażenia. Smaż przez 2-3 minuty z każdej strony, na złocisto. Przed wyłożeniem kolejnej partii ciasta, delikatnie natłuść patelnię. Placuszki świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Możesz serwować je z ulubionymi dodatkami albo zabrać ze sobą np. do pracy w ramach drugiego śniadania. Smacznego :)
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 1