Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Cebulę obierz i pokrój w ćwiartki. Kapustę kiszoną przelej zimną wodą.
Krok 2
Do misy z założonym nożem Ultrablade dodaj cebulę. Obroty 11, czas 30s,
Krok 3
Wymień nóż na mieszadło. Dodaj olej do misy. Wolne gotowanie P 1,
Krok 4
Włóż do misy kapustę kiszoną, piramidkę oraz 300 g wody. Wolne gotowanie P 2, temp. 100C, czas 30 min, Kapustę przelej na sitko i odcedź z nadmiaru wody, piramidkę wyrzuć do kosza.
Krok 5
Gdy kapusta ostygnie do misy załóż nóż do ciasta/kruszenia i dodaj kapustę. Obroty 10, czas 30s, Przełóż kapustę na sitko.
Krok 6
Nie musisz myć misy i noża, dodaj do misy 125 ml mleka, 125 ml wody , jajka, obie mąki, sól, pieprz i kminek. Obroty 6, czas 30s,
Krok 7
Następnie dodaj kapustę. Obroty 6, czas 30s, Cisto pozostaw na 15 min a następnie smaż na patelni placki po ok 3 min z każdej strony, na złoty kolor. Po usmażeniu przełóż placki na talerz z ręcznikiem papierowym by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Krok 8