Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Rozgrzać piekarnik do 240°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Krok 2
W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić 250 ml letniej wody i drożdże. Uruchomić program Pastry P1. Po 30 sekundach dodać mąkę, sól i oliwę z oliwek.
program: Ciasta - Chleb (P1)
Krok 3
Plastry szynki pokroić na cztery części. Pieczarki pokroić w cienkie plastry, a mozzarellę w kostkę.
Krok 4
Po zakończeniu programu rozwałkować ciasto na blasze wyłożonej papierem. Rozsmarować przecier pomidorowy na cieście i posypać oregano. Ułożyć mozzarellę, szynkę i pieczarki. Skropić niewielką ilością oliwy. Piec przez około 15 minut. Przed podaniem pizzę udekorować listkami bazylii.