Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Rozgrzać piekarnik do 240 st.C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia
Krok 2
W misie z założonym ostrzem do wyrabiania ciasta umieścić 250 ml letniej wody, drożdże oraz jedną łyżeczkę cukru. Uruchomić program Pastry P1. Po 30 sekundach dodać mąkę, sól i oliwę z oliwek
program: Ciasta - Chleb (P1)
Krok 3
Paprykę i szynkę pokroić w paseczki. W miseczce połączyć przecier pomidorowy i ketchup
Krok 4
Po zakończeniu programu rozwałkować ciasto na blasze wyłożonej papierem. Rozsmarować na cieście przecier pomidorowy połączony z ketchupem. Na całości rozłożyć szynkę, paprykę i ser. Skropić niewielką ilością oliwy z oliwek. Piec przez około 15-20 min.