przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

pizza domowa

recipe time 30 min
recipe portion 4 porcje

20 g ŚWIEŻE DROŻDŻE

400 g MĄKA TYPU 450

1 łyżeczka SÓL

3 łyżka OLIWA Z OLIWEK

2 łyżka PRZECIER POMIDOROWY

100 ml ketchup łagodny

250 g STARTY SER

1 szt. PAPRYKA CZERWONA

4 plaster SZYNKA

250 ml WODA

1 łyżeczka CUKIER


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Rozgrzać piekarnik do 240 st.C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia

Krok 2

W misie z założonym ostrzem do wyrabiania ciasta umieścić 250 ml letniej wody, drożdże oraz jedną łyżeczkę cukru. Uruchomić program Pastry P1. Po 30 sekundach dodać mąkę, sól i oliwę z oliwek

program: Ciasta - Chleb (P1)

Krok 3

Paprykę i szynkę pokroić w paseczki. W miseczce połączyć przecier pomidorowy i ketchup

Krok 4

Po zakończeniu programu rozwałkować ciasto na blasze wyłożonej papierem. Rozsmarować na cieście przecier pomidorowy połączony z ketchupem. Na całości rozłożyć szynkę, paprykę i ser. Skropić niewielką ilością oliwy z oliwek. Piec przez około 15-20 min.