przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

PISSALADIÈRE

recipe time 50 min
recipe portion 5 porcji

20 g ŚWIEŻE DROŻDŻE (LUB 10 G SUSZONYCH)

400 g MĄKA TYP 450

1 łyżeczka SÓL

2 łyżka OLIWA Z OLIWEK

1 kg CEBULA

100 g OLIWKI CZARNE

10 czubata łyżka ANCHOIS

1 szczypta ZIOŁA PROWANSALSKIE


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Nagrzać piekarnik do temperatury 240°C. W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić drożdże oraz 250 ml wody i uruchomić program Pastry P1. Po 30 sekundach dodać mąkę, sól i oliwę z oliwek.

program: Ciasta - Chleb (P1)

Krok 2

Obrać i drobno posiekać cebulę.

Krok 3

Gdy ciasto będzie gotowe, wyjąć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką. Umyć misę i założyć mieszadło. Dodać oliwę z oliwek, cebulę i szczyptę soli. Uruchomić program Slow Cook P1 na 10 minut

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 4

Rozwałkować ciasto na blasze i ułożyć na nim podsmażoną cebulę, posypać ziołami prowansalskimi. Piec w piekarniku przez 10 minut. Dodać oliwki oraz anchois i obniżyć temperaturę do 200°C. Piec przez kolejne 10 minut. Podawać na gorąco lub na zimno. RADA: Nie należy dodawać zbyt wiele soli, gdyż anchois są już bardzo słone.