Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Nagrzać piekarnik do temperatury 240°C. W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić drożdże oraz 250 ml wody i uruchomić program Pastry P1. Po 30 sekundach dodać mąkę, sól i oliwę z oliwek.
program: Ciasta - Chleb (P1)
Krok 2
Obrać i drobno posiekać cebulę.
Krok 3
Gdy ciasto będzie gotowe, wyjąć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką. Umyć misę i założyć mieszadło. Dodać oliwę z oliwek, cebulę i szczyptę soli. Uruchomić program Slow Cook P1 na 10 minut
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 4
Rozwałkować ciasto na blasze i ułożyć na nim podsmażoną cebulę, posypać ziołami prowansalskimi. Piec w piekarniku przez 10 minut. Dodać oliwki oraz anchois i obniżyć temperaturę do 200°C. Piec przez kolejne 10 minut. Podawać na gorąco lub na zimno. RADA: Nie należy dodawać zbyt wiele soli, gdyż anchois są już bardzo słone.