przepisy

Pietruszkowe placki z cukinii

recipe time 15 min
recipe portion 4 porcje
Będziesz
potrzebować
mieszadlo

1 szt. CUKINIA

1 szt. CEBULA

1 szt. ZĄBEK CZOSNKU

1 szt. JAJKO

4 łyżka MĄKA PSZENNA

1 szt. GARŚĆ NATKI PIETRUSZKI

0.5 łyżeczka mielona papryka chili

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Zakładamy ostrze do siekania, wrzucamy cebulę i ustawiamy obroty 10, ok. 15 sekund.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 10

czas: 15

Krok 2

Wyciągamy ostrze (cebulę zostawiamy), zakładamy krajalnicę z dużymi oczkami i ścieramy cukinię – obroty 10, ok. 15 sekund.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 10

czas: 15

Krok 3

Do misy dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko, mąkę, dużą garść posiekanej natki pietruszki, pieprz i sporo soli. Wszystko dokładnie mieszamy.

Krok 4

Placki smażymy na oleju, w dość wysokiej temperaturze.