przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

1 kg MĄKA PSZENNA

1 łyżeczka SÓL

1 czubata łyżka CUKIER PUDER

1 płaskich łyżeczek EKSTRAKT WANILIOWY

1 łyżka OLEJ

1,5 l CIEPŁA WODA

500 g JAGODY

1 łyżka BRĄZOWY CUKIER

2 płaskie łyżki MĄKA ZIEMNIACZANA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Mąkę, pszenną, sól, cukier puder, ekstrakt waniliowy i olej wkładamy do misy i uruchamiamy urządzenie. Przez otwór w pokrywie zaczynamy dolewać mocno ciepłą wodę, do momentu aż ciasto zbije się w zwartą kulę. Ciasto przekładamy na stolnicę i przykrywamy ściereczką. Zostawiamy na 30 min, żeby odpoczęło.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 6

czas: 3

Krok 2

Jagody mieszamy z mąką ziemniaczaną i brązowym cukrem

Krok 3

Ciasto wałkujemy bardzo cienko. Wykrawamy za pomocą szklanki kółka, na środek każdego kładziemy łyżeczkę nadzienia, zlepiamy brzegi. Pierogi wrzucamy na wrzątek, gotujemy 2 minuty od momentu jak wypłyną.