Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Mąkę, pszenną, sól, cukier puder, ekstrakt waniliowy i olej wkładamy do misy i uruchamiamy urządzenie. Przez otwór w pokrywie zaczynamy dolewać mocno ciepłą wodę, do momentu aż ciasto zbije się w zwartą kulę. Ciasto przekładamy na stolnicę i przykrywamy ściereczką. Zostawiamy na 30 min, żeby odpoczęło.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 3
Krok 2
Jagody mieszamy z mąką ziemniaczaną i brązowym cukrem
Krok 3
Ciasto wałkujemy bardzo cienko. Wykrawamy za pomocą szklanki kółka, na środek każdego kładziemy łyżeczkę nadzienia, zlepiamy brzegi. Pierogi wrzucamy na wrzątek, gotujemy 2 minuty od momentu jak wypłyną.