Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Umieść masło, miód i cukier w misie z założonym ostrzem do wyrabiania (do całkowitego rozpuszczenia i połączenia się składników)
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 50
prędkość: 2
czas: 10
Krok 2
Dodaj pozostałe składniki. Uruchom urządzenie na 8 minut przy prędkości 3 w celu wymieszania i wyrobienia ciasta
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 3
czas: 8
Krok 3
Wyjmij ciasto z misy na posypaną mąką stolnicę. Podziel ciasto na 6 mniejszych kul, każdą z nich rozwałkuj na grubość około 2 mm i za pomocą foremek powycinaj pierniczki.
Krok 4
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (bez termoobiegu). Wycięte pierniczki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując 0,5 cm odstępy. Piecz 6-8 min, nie pozwalając na zbytnie zrumienienie ciasteczek (będą gorzkie). Po upieczeniu ostudź pierniczki na kratce. Przechowuj w szczelnym pojemniku lub na choince. Smacznego:)