Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Cebulę obrać i pokroić. Pokroić mięso.
Krok 2
Wieprzowinę umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 20 sekund przy prędkości 12. Wyjąć z misy.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 0
Krok 3
W misie umieścić cebulę i miksować przez 10 sekund przy prędkości 12. Dodać wołowinę i siekać przez 10 sekund. Dodać zmieloną wieprzowinę, jajko, mleko, bułkę tartą, sos Worcestershire, sól i pieprz. Wszystko miksować przez 10-20 sekund przy prędkości 12. W razie potrzeby szpatułką zebrać masę ze ścianek misy.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 0
Krok 4
Masę przenieść do formy do pieczenia. W naczyniu wymieszać musztardę, ketchup i brązowy cukier. Sos wylać na mięso. Piec w piekarniku przez 1 godz. Podawać na ciepło lub na zimno. RADA: Jeśli z pieczeni wyciekły soki, pieczeń należy odsączyć przed podaniem.