przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

PIECZEŃ RZYMSKA

recipe time 75 min
recipe portion 6 porcji

400 g WOŁOWINA

200 g WIEPRZOWINA

1 szt. CEBULA

1 szt. JAJKO

250 ml MLEKO PÓŁTŁUSTE

100 g BUŁKA TARTA

1 łyżka SOS WORCESTERSHIRE

1 łyżka MUSZTARDA

3 łyżka KECZUP

2 łyżka CUKIER BRĄZOWY

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Cebulę obrać i pokroić. Pokroić mięso.

Krok 2

Wieprzowinę umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 20 sekund przy prędkości 12. Wyjąć z misy.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 0

Krok 3

W misie umieścić cebulę i miksować przez 10 sekund przy prędkości 12. Dodać wołowinę i siekać przez 10 sekund. Dodać zmieloną wieprzowinę, jajko, mleko, bułkę tartą, sos Worcestershire, sól i pieprz. Wszystko miksować przez 10-20 sekund przy prędkości 12. W razie potrzeby szpatułką zebrać masę ze ścianek misy.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 0

Krok 4

Masę przenieść do formy do pieczenia. W naczyniu wymieszać musztardę, ketchup i brązowy cukier. Sos wylać na mięso. Piec w piekarniku przez 1 godz. Podawać na ciepło lub na zimno. RADA: Jeśli z pieczeni wyciekły soki, pieczeń należy odsączyć przed podaniem.