Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Cebulę i imbir obrać i grubo pokroić. Wołowinę pokroić na kawałki.
Krok 2
W misie z założonym mieszadłem umieścić cebulę, imbir, wołowinę, sos rybny, anyż, goździki, ziarna kolendry i pieprzu oraz cynamon. Wlać 1,5 l wody. Na 1 godzinę 30 minut uruchomić program Slow Cook P2 przy temperaturze 90°C. W trakcie gotowania zbierać szumowiny z powierzchni.
Krok 3
Po zakończeniu gotowania doprawić solą, sosem sojowym i cukrem, następnie przecedzić.
Krok 4
Podawać z makaronem ryżowym, ugotowaną wołowiną, kiełkami soi lub fasoli mung, świeżą kolendrą, posiekaną papryczką chili i plasterkami limonki. RADA: Taki bulion można zamrozić i wykorzystać później jako bazę do zupy.