Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

PHO – BULION WOŁOWY PO WIETNAMSKU

recipe time 95 min
recipe portion 5 porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

1 szt. CEBULA

15 g ŚWIEŻY IMBIR

300 g WOŁOWINA (POLICZEK LUB OGON)

1 łyżka SOS RYBNY

1 szt. GWIAZDKA ANYŻU

3 szt. GOŹDZIKI

1 szt. LASKA CYNAMONU

6 ziarno KOLENDRA

6 ziarno PIEPRZ

1 łyżeczka SOS SOJOWY

1 szczypta SÓL

1 szczypta BRĄZOWY CUKIER

1500 ml. CIEPŁA WODA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebulę i imbir obrać i grubo pokroić. Wołowinę pokroić na kawałki.

Krok 2

W misie z założonym mieszadłem umieścić cebulę, imbir, wołowinę, sos rybny, anyż, goździki, ziarna kolendry i pieprzu oraz cynamon. Wlać 1,5 l wody. Na 1 godzinę 30 minut uruchomić program Slow Cook P2 przy temperaturze 90°C. W trakcie gotowania zbierać szumowiny z powierzchni.

Krok 3

Po zakończeniu gotowania doprawić solą, sosem sojowym i cukrem, następnie przecedzić.

Krok 4

Podawać z makaronem ryżowym, ugotowaną wołowiną, kiełkami soi lub fasoli mung, świeżą kolendrą, posiekaną papryczką chili i plasterkami limonki. RADA: Taki bulion można zamrozić i wykorzystać później jako bazę do zupy.