przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

1 pęczek liście czosnku niedźwiedziego

1 porcja OLIWA Z OLIWEK

1 porcja ZIARNA SŁONECZNIKA

1 szczypyta SÓL


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Czosnek myjemy i osuszamy. Nie odrywamy ogonków. Umieszczamy w misie z założonym ostrzem ultrablade, dodajemy słonecznik (ja daję ok. 2-3 łyżki na pęczek) i miksujemy na max prędkości. Pod koniec zmniejszamy prędkość i zaczynamy dolewać oliwę z oliwek do momentu, aż otrzymamy lekko lejącą, ale wciąż gęstą konsystencję. Solimy. Przekładamy do wyparzonych słoiczków, zalewamy warstwą oliwy i przechowujemy w lodówce. W razie potrzeby możemy uzupełnić pesto o ulubione składniki: ser czy suszone pomidory.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 1