przepisy

1 szt. MARCHEWKA

1 szt. PIETRUSZKA

1 szt. CUKINIA

1 szt. PAPRYKA CZERWONA

1 szt. POR

1 szt. ZĄBEK CZOSNKU

1 szt. CEBULA

2 łyżka KONCENTRAT POMIDOROWY

250 g. kasza pęczak

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ

2 łyżka OLIWA Z OLIWEK


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Krok 1 Do misy załóż trzpień od szatkownicy i tarczę A Szatkuj marchew, pietruszkę, cukinię, por. Po skończeniu wyjmij z misy warzywa. Zamknij pokrywę i wciśnij start. Obroty 10, temp. 0 C, czas 1 min

Krok 2

Krok 2 Do misy załóż nóż Ultrablade. Gdy uruchomisz urządzenie przez otwór w pokrywie wrzuć cebulę i czosnek. Zamknij pokrywę i wciśnij start. Obroty 12, temp. 90 C, czas 20 s

Krok 3

Krok 3 Zamień nóż na mieszadło, dodaj oliwę. Program Slow cook P1 Zamknij pokrywę i wciśnij start. Obroty 3, temp.130 C, czas 5 min

Krok 4

Krok 4 Następnie dodać poszatkowane warzywa, przyprawy,sól i pieprz do smaku. Program Slow cook P1 Zamknij pokrywę i wciśnij start. Obroty 3, temp.130 C, czas 10 min

Krok 5

Krok 5 Wsyp pęczak, dolej wody proporcjonalnie do kaszy, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz koncentrat, dopraw solą. Program Slow cook P3 Zamknij pokrywę i wciśnij start. Obroty 3, temp 95 C, czas 20 min