Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Szalotki obrać i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 12.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 0.1
Krok 2
Zamienić ostrze na mieszadło. Dodać 20 g masła, porto i wątróbkę. Uruchomić program Slow Cook P1 na 12 minut.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Gdy program się skończy, odsączyć wątróbkę i opłukać misę w zimnej wodzie.
Krok 4
Zastąpić mieszadło ostrzem tnącym, dodać wątróbkę, pozostałe masło oraz śmietanę. Doprawić solą i pieprzem, a następnie miksować przez 30 sekund przy prędkości 12. Korzystając ze szpatułki, zebrać masę ze ścianek misy. Znowu miksować przez 10 sekund (dla uzyskania bardzo gładkiej konsystencji, zmiksować jeszcze raz).
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 0.4
Krok 5
Przełożyć masę do formy na pasztet i włożyć do lodówki na min. 2 godziny przed podaniem.