przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Pasztet z indyka bez pieczenia.

recipe time 180 min
recipe portion 1 poracja

800 g Udziec z indyka bez kości

300 g Wątroba z indyka

400 g MASŁO

200 g ORZECHY WŁOSKIE

50 g MIÓD

20 g SÓL

20 g Pieprz zielony suszony


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Przygotowanie: 1. Orzechy uprażyć w 190°C przez 10 minut w piekarniku. 2. Mięso pokroić w 4 cm kawałki i wrzucić do misy Cuisine Companion z końcówko do mieszania. Dodać 2 łyżki stołowe soli i zielony pieprz, 1/2 szklanki wody. Zamknąć pokrywkę i nastawić program Slow Cook P2 na 2 godziny, następnie dodać wątróbkę pokrojoną w 2 cm kawałki i dusić jeszcze na programie P1 Slow Cook przez 5 minut. 3. Dodać masło i zmiksować na gładką masę zmieniając mieszadło na nóż Ultra Blade. Miksować na prędkość 10 przez 3 minuty, a następnie na prędkości 12 przez 5 minut. Zmieszać z 1/2 uprażonych orzechów, przełożyć do brytfanki wyłożonej folią spożywczą i włożyć do lodówki na 3 godziny. 4. Gotowy pasztet wyjąć i posmarować miodem, posypać wierzch resztą skruszonych orzechów.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)