przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Pasztet z cieciorki z selerem

recipe time 90 min
recipe portion 10 porcji

200 g cieciorka suche ziarna

500 g seler

2 szt. CEBULA

3 szt. JAJKA

1 szczypta sól, pieprz, curry, gałka muszkatołowa

25 g pestki dyni


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cieciorkę moczymy przez kilka godzin, następnie wkładamy do misy CC z mieszadłem i dodajemy 1l wody, do koszyczka wkładamy obrany seler Obroty 1 temp 100 czas 45min, wyjmujemy i studzimy

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 100

prędkość: 1

czas: 45

Krok 2

Do misy CC wkładamy łyżkę oleju i cebule pokrojoną w kostkę program wolne gotowanie P1

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Do misy CC zakładamy nóż ultrablende i dajemy cieciorkę, seler i cebule obroty 7 zwiększamy do 12 czas 2 min zbieramy ze ścianki masę i dodajemy jajka i przyprawy do smaku obroty 7 zwiększamy do 12 czas 30s pasztet przekładamy do blaszki keksówki o wymiarach 25x10cm i posypujemy dowolnie przyprawami i prażonymi pestkami dyni Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180st. ok. 50 minut. Po przestygnięciu pasztet wkładamy do lodówki

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 7

czas: 2