przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

PASZTET Z BOCZKU

recipe time 130 min
recipe portion 12 porcji

1 kg BOCZEK (BEZ SKÓRY I KOŚCI)

1 szt. CEBULA

2 szt. ZĄBEK CZOSNKU

30 ml OLIWA

100 ml BIAŁE WINO

50 ml ARMANIAK

17 g SÓL

3 g PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w ćwiartki. Boczek pokroić w dużą kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować w trybie Turbo przez 15 sekund. Przełożyć do innego naczynia.

Krok 3

Do misy włożyć boczek i miksować przez 30 sekund przy prędkości 12 i temperaturze 100°C. Zamienić ostrze na mieszadło.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 100

prędkość: 12

czas: 30

Krok 4

Do misy dodać pozostałe składniki i na 2 godziny uruchomić program Slow Cook P3 przy temperaturze 100°C. Po 30 minutach rozbić duże kawałki mięsa za pomocą szpatułki

program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)

Krok 5

Po zakończeniu gotowania przełożyć mięso do formy na pasztet i usunąć nadmiar tłuszczu z wierzchu.