Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Obrać cebulę i przekroić na ćwiartki, mięso pokroić w kostkę. Schab umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 20 sekund przy prędkości 12. Przełożyć do innego naczynia.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 20
Krok 2
W misie umieścić cebulę i natkę pietruszki - następnie miksować przez 10 sekund przy prędkości 12. Dodać pokrojony w kostkę boczek i cielęcinę i ponownie miksować przez 10 sekund przy prędkości 12. Dodać zmielony schab, jajka i Martini. Miksować przy prędkości 12 przez 10-20 sekund. Pomiędzy cyklami miksowania zbierać szpatułką masę ze ścianek na środek misy. Doprawić solą i pieprzem.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 35
Krok 3
Przełożyć masę do formy na pasztet z przykrywką. Posypać orzechami laskowymi, położyć na wierzchu tymianek i liść laurowy i zamknąć.
Krok 4
Piec w piekarniku przez 1 godzinę i 30 minut. Pasztet obciążyć i odstawić do lodówki na 24-48 godz. RADA: Do tego pasztetu można też dodać wątróbki drobiowe