przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

300 g MROŻONY ZIELONY GROSZEK

100 g SER FETA

2 ząbek CZOSNEK

2 łyżka JOGURT GRECKI

1 łyżeczka SOK Z CYTRYNY

1 szczypyta SÓL, CZARNY PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy urządzenia wlej 800 ml wody, umieść wewnętrzny koszyk do gotowania na parze, wsyp mrożony groszek i zamknij pokrywę. Wybierz program do gotowania na parze P1 i zmień czas na 20 minut. Ugotowany na parze groszek pozostaw do ostygnięcia.

program: Gotowanie na parze

Krok 2

sie CC umieść ostrze ultra blade. Dodaj przestygnięty groszek, ser feta, czosnek oraz jogurt naturalny. Miksuj wszystko na jednolitą pastę przez 30 sekund przy prędkości 12. W między czasie zbierz za pomocą łopatki masę ze ścianki. Na koniec dodaj do smaku sok z cytryny oraz przyprawy. Ponownie miksuj przez 10 sekund przy prędkości 12.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 3

Krok 3

Tak przygotowaną pastę przechowuj w lodówce do 3-4 dni w szczelnym pojemniku. Pastę z zielonego groszku i fety możesz używać jako smarowidło do kanapek. Możesz ją podać jako dip podczas imprezy albo tak jak ja przygotować mini kanapeczki, które dodatkowo posyp ziarnami i ozdabiaj koperkiem.