Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy urządzenia wlej 800 ml wody, umieść wewnętrzny koszyk do gotowania na parze, wsyp mrożony groszek i zamknij pokrywę. Wybierz program do gotowania na parze P1 i zmień czas na 20 minut. Ugotowany na parze groszek pozostaw do ostygnięcia.
program: Gotowanie na parze
Krok 2
sie CC umieść ostrze ultra blade. Dodaj przestygnięty groszek, ser feta, czosnek oraz jogurt naturalny. Miksuj wszystko na jednolitą pastę przez 30 sekund przy prędkości 12. W między czasie zbierz za pomocą łopatki masę ze ścianki. Na koniec dodaj do smaku sok z cytryny oraz przyprawy. Ponownie miksuj przez 10 sekund przy prędkości 12.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 3
Krok 3
Tak przygotowaną pastę przechowuj w lodówce do 3-4 dni w szczelnym pojemniku. Pastę z zielonego groszku i fety możesz używać jako smarowidło do kanapek. Możesz ją podać jako dip podczas imprezy albo tak jak ja przygotować mini kanapeczki, które dodatkowo posyp ziarnami i ozdabiaj koperkiem.